Ets emprenedor? Vols iniciar un nou projecte professional?

Ets emprenedor? Vols iniciar un nou projecte professional? T’explicam la tarifa plana per a nous autònoms.

En aquest article t’explicam els requisits i les quanties de la tarifa plana o quota de 50 euros per a nous autònoms, joves i majors de 30 anys que ha entrat en vigor recentment amb la Nova Llei d’Emprenedors. La tarifa plana per a nous autònoms consisteix en el pagament mensual d’uns 50 euros a la Seguretat Social en comptes de pagar els més de 256 euros que un antic autònom està pagant de quota mensual mínima.

Requisits de la tarifa plana per a nous autònoms:

  • No haver estat d’alta com autònom en els 5 anys anteriors.
  • No tenir treballadors per compte d’altre (treballadors en nòmina).
  • No ser administrador d’una societat mercantil.
  • No ser autònom col·laborador (règim especial per familiars dels autònoms).

En cas de pluriactivitat entre treball per compte pròpi (autònom) i d’altre (en nòmina) la quota d’autònoms tendra una bonificació del 50%. És a dir, queda una quota mínima de 128,79 euros. Quantia de la tarifa plana per a nous autònoms: La quantia de la tarifa plana varia al llarg dels primers 15 mesos d’activitat, s’estableixen tres trams de reducció sobre la base mínima de cotització i el tipus mínim de cotització:

  • Primers 6 mesos: 80% de deducció de la quota, amb les bases i tipus del 2013 es queda una quota de 52,03 euros.
  • Mesos 7 al 12: 50% de reducció durant el segon semestre, quedaria en el 2013 en una quota de 128,79 euros.
  • Mesos 13 al 15: 30% de reducció durant el següent trimestre, que quedaria amb les bases i tipus del 2013 una quota de 179,66 euros.

Els joves menors de 30 anys i les dones menors de 35 es beneficien de la següent bonificació addicional:

  • Mesos 16 al 30: 30% de bonificació addicional durant els 15 mesos següents, així que la quota es mantindria en 179,66 euros.

A més, els joves menors de 30 anys, podran comptabilitzar el cobrament la prestació per atur amb el fet d’estar d’alta en el Règim d’autònoms de la Seguretat Social durant un màxim de 9 mesos. En el cas de què l’autònom es donés de baixa abans, podrà seguir cobrant la prestació per atur que li quedi pendent. Per a qualsevol dubte sobre aquest article o un altre tema no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres.

 

Posted in Sense categoria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *