Avances l’IVA a Hisenda abans de cobrar les teves factures?

Avances l’IVA a Hisenda abans de cobrar les teves factures? T’explicam com afecta el nou Règim Especial de Criteri de Caixa al teu negoci. Per fi pots alleujar la teva tresoreria demorant el pagament de l’IVA de les factures no cobrades. Si t’aculls a aquest nou Règim Especial, podràs pagar l’IVA de les factures emeses en el moment del seu cobrament. Per acollir-te al nou règim, has de notificar el canvi durant el mes de Desembre del present any, i que entrarà en vigor a partir del dia 1 de gener de 2014.

Com afecta el Règim de Criteri de Caixa al teu negoci

  • És un nou Règim especial voluntari i pots acollir-te si ets empresari o autònom amb un volum de negoci inferior a dos milions d’euros, o no tens cobraments en efectiu d’un mateix client superiors a cent mil euros.
  • Una vegada exercitada l’opció, s’entén prorrogada tàcitament per períodes anuals, excepte renúncia. La renúncia té una validesa mínima de tres anys.
  • Declara l’IVA només de les factures cobrades total o parcialment, o si aquest cobrament no s’ha produït, hauràs de declarar l’IVA el 31 de desembre de l’any següent al de la data de l’operació.
  • Dedueix l’IVA suportat, només dels imports pagats total o parcialment, o si aquest pagament no s’ha produït, a partir del 31 de desembre de l’any posterior al de la data de l’operació.
  • Si ets un empresari o professional NO acollit al criteri de caixa i reps operacions d’un subjecte SI inscrit a aquest Règim Especial, també et veuràs afectat pel criteri de caixa. Així, no podràs deduir l’IVA suportat en aquestes operacions fins que es produeixi el pagament total o parcial del preu de les mateixes, o, si aquest no s’ha produït, fins al 31 de desembre de l’any següent al de la data de l’operació.

Per a qualsevol dubte sobre aquest article o un altre tema no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres o amb el telefon 658436240.

 

Posted in Sense categoria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *